fbpx
Bad Pixel logo

Mainostoimisto
luo uutta &
tyylikästä

Kun etsit parempia pikseleitä kuin kilpailijalla

Teknisesti laadukkaat

Kotisivut & verkkokaupat yrityksellesi

Laadukkaasti koodattu ja huolella tehty

Graafinen suunnittelu
& taittotyöt
ammattitaidolla

Huomiota herättävät

Videot someen ja medioihin

Scrollaa alas

Opas: Shopify verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan ennen. Yksi suosituimmista ja käyttäjäystävällisimmistä alustoista tähän tarkoitukseen on Shopify. Tämä opas auttaa sinua ottamaan ensimmäiset askeleet oman Shopify-verkkokauppasi perustamisessa ja varmistamaan, että olet valmis menestymään digitaalisessa kaupassa.

1. Mikä on Shopify?

Shopify on pilvipohjainen verkkokauppa-alusta, joka mahdollistaa tuotteiden myymisen verkossa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia monimutkaisista teknisistä yksityiskohdista. Shopify tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ja ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita tuotteita, tilauksia ja asiakassuhteita, sekä integroida erilaisia maksutapoja ja toimitusvaihtoehtoja.

2. Tilin luominen

Ensimmäinen askel Shopify-verkkokaupan perustamisessa on tilin luominen. Voit rekisteröityä Shopify-sivustolla ja hyödyntää 14 päivän ilmaista kokeilujaksoa. Tämän ajan aikana voit testata alustaa ja tutustua sen ominaisuuksiin ennen kuin sitoudut kuukausittaiseen tilaukseen.

 1. Vieraile Shopify-sivustolla ja napsauta ”Aloita ilmainen kokeilu” -painiketta.
 2. Syötä sähköpostiosoitteesi, salasana ja kaupan nimi.
 3. Täytä tarvittavat tiedot yrityksestäsi, kuten osoite ja yhteystiedot.

3. Kaupan mukauttaminen

Tilin luomisen jälkeen voit alkaa mukauttaa verkkokauppaasi. Shopify tarjoaa useita ilmaisia ja maksullisia teemoja, joilla voit muokata kauppasi ulkoasua ja tunnelmaa.

 1. Valitse teema: Mene ”Teemat” -osioon ja selaa eri vaihtoehtoja. Voit esikatsella ja asentaa haluamasi teeman.
 2. Mukauta teemaasi: Käytä Shopify-teemanmuokkaajaa muokataksesi sivustosi ulkoasua. Voit muokata värejä, fontteja, kuvia ja asetteluja.
 3. Lisää logosi ja brändielementit: Varmista, että kauppasi heijastaa brändiäsi lisäämällä logosi, brändivärisi ja muita visuaalisia elementtejä.

4. Tuotteiden lisääminen

Kun kauppasi ulkoasu on kunnossa, voit alkaa lisätä tuotteita.

 1. Mene ”Tuotteet” -osioon ja napsauta ”Lisää tuote”.
 2. Täytä tuotetiedot: Lisää tuotteen nimi, kuvaus, kuvat, hinnat ja muut oleelliset tiedot.
 3. Järjestä tuotteet kategorioihin: Luo tuoteryhmiä ja kokoelmia, jotta asiakkaiden on helpompi löytää haluamansa tuotteet.

5. Maksutapojen ja toimitusvaihtoehtojen asettaminen

Jotta asiakkaasi voivat tehdä ostoksia kaupastasi, sinun on määritettävä maksutavat ja toimitusvaihtoehdot.

 1. Maksutavat: Mene ”Asetukset” -osioon ja valitse ”Maksupalveluntarjoajat”. Shopify tukee useita maksupalveluita, kuten PayPal, Stripe ja Shopify Payments.
 2. Toimitusvaihtoehdot: Määritä toimitusalueet ja -hinnat ”Toimitus ja toimitusvaihtoehdot” -osiossa. Voit valita kiinteät hinnat, painoon perustuvat hinnat tai kolmannen osapuolen kuljetuspalvelut.

6. Verkkokaupan julkaiseminen

Kun olet tyytyväinen kauppasi ulkoasuun ja toimintoihin, on aika julkaista verkkokauppasi.

 1. Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein: Tarkista tuotteet, hinnat, toimitusvaihtoehdot ja maksutavat.
 2. Valitse Shopify-suunnitelma: Shopify tarjoaa useita erilaisia tilausvaihtoehtoja tarpeistasi riippuen. Valitse sopiva suunnitelma ja syötä maksutietosi.
 3. Osta verkkotunnus (domain): Voit ostaa verkkotunnuksen suoraan Shopifysta tai käyttää olemassa olevaa verkkotunnusta. Tämä tekee kaupastasi ammattimaisemman ja helpommin löydettävän.

7. Kaupan ylläpito ja markkinointi

Kaupan julkaisemisen jälkeen on tärkeää pitää se ajan tasalla ja markkinoida sitä aktiivisesti.

 1. Pidä tuotteet ja varastotiedot ajan tasalla: Varmista, että kaikki tuotetiedot ovat ajantasaisia ja varastosaldot oikein.
 2. Hyödynnä markkinointityökaluja: Shopify tarjoaa useita markkinointityökaluja, kuten sähköpostimarkkinointi, sosiaalisen median integraatiot ja hakukoneoptimointi (SEO).
 3. Seuraa myyntiä ja asiakaskäyttäytymistä: Käytä Shopifyn analytiikkaa ja raportointityökaluja ymmärtääksesi paremmin asiakkaidesi käyttäytymistä ja kauppasi suorituskykyä.

Shopify tekee verkkokaupan perustamisesta helppoa ja tehokasta. Tämän oppaan avulla voit aloittaa oman verkkokauppasi luomisen ja kehittämisen vaihe vaiheelta. Muista, että menestyksen avaimet ovat huolellinen suunnittelu, jatkuva optimointi ja aktiivinen markkinointi. Onnea matkaan!

Usein kysyttyä:

Mikä on Shopify?

Shopify on verkkokauppa-alusta, joka mahdollistaa verkkokaupan perustamisen ja hallinnoinnin helposti ilman ohjelmointitaitoja. Se tarjoaa monipuolisia työkaluja verkkokaupan luomiseen, tuotteiden hallintaan, maksujen vastaanottamiseen ja markkinointiin.

Mitä tarvitaan Shopify-verkkokaupan perustamiseen?

Shopify-verkkokaupan perustamiseen tarvitaan toimiva liikeidea, tuotteet, verkkotunnus, maksutapojen asetukset ja halutun ulkoasun valinta. Lisäksi tarvitaan tietokonetta ja internetyhteyttä verkkokaupan hallintaan.

Mitä etuja Shopify tarjoaa verkkokaupan perustamiseen?

Shopify tarjoaa helpon ja nopean tavan perustaa verkkokauppa ilman ohjelmointitaitoja. Se tarjoaa myös monipuolisia työkaluja markkinointiin, tilausten hallintaan, maksujen vastaanottamiseen ja asiakaspalveluun. Lisäksi Shopify tarjoaa valmiita teemoja ja laajennuksia verkkokaupan personointiin.

Mitä maksuja ja kuluja Shopify-verkkokaupan perustaminen aiheuttaa?

Shopify tarjoaa erilaisia maksusuunnitelmia, jotka sisältävät kuukausimaksun sekä transaktiomaksun jokaisesta myydystä tuotteesta. Lisäksi verkkotunnuksen rekisteröinti ja mahdolliset lisäpalvelut aiheuttavat kuluja.

Mitä ovat tärkeimmät vaiheet Shopify-verkkokaupan perustamisessa?

Tärkeimmät vaiheet Shopify-verkkokaupan perustamisessa ovat liikeidean ja tuotteiden määrittely, verkkotunnuksen rekisteröinti, verkkokaupan ulkoasun valinta, tuotteiden lisääminen, maksutapojen asetukset, markkinointisuunnitelman luominen ja verkkokaupan julkaisu.