fbpx
Bad Pixel logo

Mainostoimisto
luo uutta &
tyylikästä

Kun etsit parempia pikseleitä kuin kilpailijalla

Teknisesti laadukkaat

Kotisivut & verkkokaupat yrityksellesi

Laadukkaasti koodattu ja huolella tehty

Graafinen suunnittelu
& taittotyöt
ammattitaidolla

Huomiota herättävät

Videot someen ja medioihin

Scrollaa alas

Rakenna vahva perusta verkkonäkyvyydellesi: Vinkkejä sisältömarkkinointiin

Sisältömarkkinointi

Verkkonäkyvyyden rakentaminen on olennainen osa menestyksekästä liiketoimintaa nykyaikaisessa digitaalisessa maisemassa. Sisältömarkkinointi tarjoaa tehokkaan tavan luoda ja jakaa arvokasta sisältöä, joka houkuttelee ja sitouttaa yleisön sekä rakentaa luottamusta brändiisi. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siihen, kuinka voit rakentaa vankan perustan verkkonäkyvyydellesi ja menestyä sisältömarkkinoinnin maailmassa.

1. Määrittele kohdeyleisösi ja tavoitteet

Ennen kuin aloitat sisältömarkkinoinnin, on tärkeää määritellä kohdeyleisösi ja asettaa selkeät tavoitteet. Kuka ovat potentiaaliset asiakkaasi? Mitä he tarvitsevat ja haluavat? Millaisia ongelmia heillä on, joita voit ratkaista? Vastaukset näihin kysymyksiin auttavat sinua luomaan kohdennettua ja relevanttia sisältöä, joka puhuttelee yleisöäsi.

2. Laadi sisältöstrategia

Sisältöstrategian luominen on avainasemassa tehokkaan sisältömarkkinoinnin toteuttamisessa. Suunnittele, millaista sisältöä aiot luoda ja missä kanavissa sitä jaetaan. Harkitse eri sisältömuotoja, kuten blogikirjoituksia, videoita, infografiikoita ja podcasteja, ja valitse ne, jotka sopivat parhaiten kohdeyleisösi ja tavoitteidesi kanssa.

3. Tuota laadukasta sisältöä

Laadukas sisältö on avain menestyksekkääseen sisältömarkkinointiin. Panosta sisällön laatuun ja arvoon tarjoamalla asiakkaillesi hyödyllistä tietoa, viihdyttävää sisältöä tai ratkaisuja heidän ongelmiinsa. Ole ainutlaatuinen, alkuperäinen ja rehellinen sisällössäsi, ja pyri erottumaan kilpailijoista.

4. Optimoi sisältö hakukoneita varten

Hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeä osa verkkonäkyvyyden parantamista. Käytä avainsanoja strategisesti sisällössäsi, otsikoissa, metakuvauksissa ja URL-osoitteissa. Huolehdi myös sisällön teknisestä optimoinnista, kuten nopeasta latausajasta, mobiilioptimoinnista ja sisäisistä linkityksistä.

5. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media tarjoaa tehokkaan tavan jakaa sisältöä ja kasvattaa yleisöäsi verkossa. Valitse ne sosiaalisen median alustat, joilla kohdeyleisösi on aktiivisimpia, ja jaa säännöllisesti sisältöäsi niissä. Käytä kuvia, videoita ja kyselyitä houkutellaksesi ja sitouttaaksesi seuraajiasi.

6. Mittaa ja analysoi tuloksia

Seuraa ja analysoi sisältömarkkinointikampanjoidesi suorituskykyä säännöllisesti. Käytä web-analytiikkaa ja muita mittareita arvioidaksesi sisällön tehokkuutta ja oppiaksesi, miten voit parantaa tulevia kampanjoitasi. Säädä strategiaasi ja taktiikoitasi tarvittaessa saavuttaaksesi parempia tuloksia.

Rakentamalla vankan perustan sisältömarkkinointistrategialle voit parantaa verkkonäkyvyyttäsi, houkutella enemmän liikennettä verkkosivustollesi ja sitouttaa asiakkaitasi pitkällä aikavälillä. Muista pysyä johdonmukaisena ja innovatiivisena sisällössäsi, ja kuuntele asiakkaitasi löytääksesi jatkuvasti uusia tapoja tarjota arvoa heille.

Miksi satsata sisältömarkkinointiin?

Sisältömarkkinointi on yksi tärkeimmistä kohdista verkkonäkyvyydelle, jolloin mainoskampanjoiden budjetit saattavat olla inasen tiukilla. Kampanijoiden päätyttyä, niiden tuoma liikenne yleensä saattaa hiipua hyvinkin nopeasti. Laadukkaan ja kohdennetun sisällön tuottaminen voi houkutella potentiaalisia asiakkaita verkkosivuillesi pitkän ajan kuluessa.

Sisältömarkkinointiin kannattaa panostaa hyvinkin varhaisessa vaiheessa, jotta strateginen näkyvyys vaikeina aikoina on turvatumpi:

Sisältömarkkinoinnilla sekä hakukonemarkkinoinnilla rakennetaan tukeva pohja verkkonäkyvyydelle, mikä on tärkeää kaiken muun markkinointiviestinnän tukemisessa. Saavutettu orgaaninen hakukonenäkyvyys voi olla todella arvokasta mitattuna euroissa. Se parantaa markkinoinnin kannattavuutta verrattuna kilpailijoihin, sillä heidän on vaikea saavuttaa samaa ilman merkittäviä investointeja.

Sisältömarkkinoinnin sisällöillä on valtava merkitys lopullisen ostopäätöksen kannalta, vaikka ne eivät suoraan mainostaisi mitään tiettyä tuotetta tai palvelua. Sisällön tulisikin aina olla suunnattu lopullisen ostajan tarpeisiin ja vastata heidän hakukäyttäytymiseensä.

Kuinka lähteä toteuttamaan sisältö- ja hakukonemarkkinointia?

Hakukoneoptimoinnin, sekä sisältömarkkinoinnin combo on oiva keino rakentaa verkkonäkyvyyden perusta. Hyvää tässä on se, että perusasiat on helppo toteuttaa itse. Mutta mitä kannattaa ottaa huomioon sisältömarkkinoinnin toteuttamisessa?

1. Tavoitteet, sekä nykytilanne: Tarkasta perusasiat, sekä kotisivusi. 

 • Kotisivut: Paljonko saat liidejä tai myyntiä? 
 • Haluatko panostaa johonkin tiettyyn painopisteeseen? Suunnittele sisältö tuleva sen mukaan.
 • Huomioi resurssit, joita olet valmiina käyttämään tavoitteiden saavuttamiseksi. Onko sinulla aikaa kirjoittaa itse sisältöä vai haluatko ulkoistaa osan sen toteuttamisesta?

2. Avainsanat, kilpailijat ja sisältösuunnittelu: Muista tarkastaa asiakkaasi ja kilpailijasi toteuttamat toimenpiteet.

 • Avainsanatutkimus: Kun käytät termejä joita asiakkaasi etsivät, he löytävät sisältösi paremmin. Voit hyödyntää tähän jotain tiettyä ohjelmistoa kuten esim. Keyword Surfer -lisäosaa, tämä kertoo sinulle Google-haun hakuvolyymin ja Google-mainonnan klikkihinnan. Listaa avainsanat hakuvolyymin perusteella ja käytä niitä apunasi sisältösuunnittelussa.
 • Tiedätkö, millä termeillä kilpailijasi onnistuvat lisäämään hakukonenäkyvyyttään? On suositeltavaa käydä sisältöjä parhaimmilla avainsanoilla.
 • Mieti sopiva näkökulma ja luonnostele mitä kerrot sisällössäsi lukijalle. Mieti: mitä asiakkaasi pohtivat ennen ostopäätöstä?
 • Minne julkaiset sisältöjä? Voit kirjoittaa blogia, sotkematta nykyisten sivujen rakennetta. Näin sivuistasi tulee monipuolisemmat ja ne keräävät paremmin liikennettä.

3. Sisällöntuotanto

 • Muista tekstirakenne, kuvien määrä ja kappalejaot. Hakukone ja käyttäjä tykkää näistä. Muista myös kursivointi, tummennus ja linkit
 • Avainsanat leipätekstissä, otsikoissa ja metatiedoissa.

4. Julkaisu ja mainonta

 • Julkaistuasi sisältöä verkkosivuille, muista viedä rakenne myös sisällönhallintajärjestelmään. Kun olet julkaissut sisällön, suosittelemme tekemään manuaalisen indeksoinnin Google Search Consolen avulla.
 • Muista laittaa postaukset sosiaalisiin kanaviin ja käyttämääsi väyliin.
 • Sisältöjen jakelussa voit hyödyntää maksettua mainontaa. Pystyt testaamaan sisältösi toimivuuden nopeasti. Laadukas sivusto näkyy myös yhteydenotoissa. Verkkomainonnan perustekemiseen suosittelemme yhteistyökumppania, jotta opettelurahat jäävät oikeeseen budjettiin.

5. Seuranta, sekä optimointi

 • Sisällön vanhetessa, päivitä päivämäärät ja sisällöt ajankohtaiseksi. Voit myös linkata vanhoja sisältöjä vanhaan, jotta kulku olisi jouhevasti artikkeleista toiseen.
 • Muuta kampanijoita onnistumisten pohjalta, etsi avainsanoja ja mahdollisuuksia käyttäytymisen perusteella. Markkina muuttuu, joten siinä kannattaa pysyä mukana.
 • Sisältöä kannattaa tuottaa vähintään kuukausittain. Yleinen kompastuskivi on se, että hakukoneoptimointi tehdään “kerralla kuntoon” ja tulokset jäävät laihoiksi.