fbpx
Bad Pixel logo

Mainostoimisto
luo uutta &
tyylikästä

Kun etsit parempia pikseleitä kuin kilpailijalla

Teknisesti laadukkaat

Kotisivut & verkkokaupat yrityksellesi

Laadukkaasti koodattu ja huolella tehty

Graafinen suunnittelu
& taittotyöt
ammattitaidolla

Huomiota herättävät

Videot someen ja medioihin

Scrollaa alas

Videon lisääminen wordpress nettisivuille

Videoiden lisääminen WordPress-verkkosivustoille voi merkittävästi parantaa käyttäjäkokemusta. Videot ovat tehokas visuaalinen ja vuorovaikutteinen tapa välittää tietoa, mikä voi pidentää kävijöiden sivustolla viettämää aikaa. Ne soveltuvat erinomaisesti tuotteiden ja palveluiden esittelyyn, opetustarkoituksiin sekä yrityksen tarinan kertomiseen.

Videoiden suosio verkossa on huomattava, mikä voi edistää sivuston hakukonenäkyvyyttä ja houkutella uusia kävijöitä. Ne voivat myös auttaa erottumaan kilpailijoista ja vahvistamaan brändiä. Laadukas video voi herättää tunteita ja luoda vahvempia siteitä yleisöön.

Kävijöiden pidempi vierailuaika sivustolla voi johtaa parempaan sitoutumiseen ja mahdollisesti korkeampiin konversioasteisiin. Videoiden käyttö WordPress-sivustoilla voi siis parantaa käyttäjäkokemusta, hakukonenäkyvyyttä ja brändin tunnettuutta kokonaisvaltaisesti. On kuitenkin huomioitava, että videoiden tulee olla laadukkaita ja relevantteja sivuston sisällön kannalta.

Liian suuret tai hitaasti latautuvat videotiedostot voivat heikentää sivuston suorituskykyä. Lisäksi on tärkeää huomioida saavutettavuus tarjoamalla tekstivastineet ja tekstitykset videoille.

Tässä muutama nosto:

  • Video lisää vuorovaikutteisuutta ja sitouttaa kävijöitä WordPress nettisivuilla
  • Ennen videon lisäämistä varmista, että sinulla on oikeat tiedostomuodot ja oikeudet
  • Gutenberg editorilla voit helposti lisätä videoita WordPressiin upottamalla ne suoraan sisältöön
  • Perinteisellä editorilla voit lisätä videoita WordPressiin käyttämällä video URL-osoitetta
  • Lisäosien avulla voit laajentaa WordPressin videon lisäämisen toiminnallisuuksia
  • Optimoi videoita nopeaa latautumista varten ja paranna käyttäjäkokemusta
  • Jaa videoita sosiaalisessa mediassa ja hyödynnä markkinointimahdollisuuksia WordPress nettisivuilla

Valmistelut ennen videon lisäämistä

Videon formaatti ja koko

Ensinnäkin, varmista että video on oikeassa formaatissa ja koossa. Yleensä suositellaan käyttämään MP4-formaattia, koska se on yleisesti tuettu kaikilla laitteilla ja se tarjoaa hyvän laadun pienellä tiedostokoolle.

Videon optimointi

Lisäksi, varmista että video on optimoitu nopeaa latautumista varten. Voit tehdä tämän esimerkiksi pakkaamalla videon tiedostokokoa tai käyttämällä CDN-palvelua nopeaan sisällön jakeluun.

Videon tallentaminen

Toiseksi, sinun tulee miettiä minne haluat tallentaa videon. Voit tallentaa videon suoraan WordPressiin, mutta tämä voi hidastaa sivuston latautumisaikaa. Sen sijaan voit harkita videon tallentamista ulkoiselle palvelimelle, kuten YouTubeen tai Vimeoon, ja upottaa sen sitten WordPressiin. Tämä voi auttaa optimoimaan sivuston suorituskykyä ja varmistamaan että video toistuu sujuvasti kaikilla laitteilla.

Videon lisääminen WordPressiin käyttäen Gutenberg editoria

Gutenberg editori on WordPressin uusi sisällönhallintajärjestelmä, joka tekee sisällön luomisesta ja muokkaamisesta helppoa ja intuitiivista. Videon lisääminen Gutenberg editorilla on yksinkertaista. Ensinnäkin, sinun tulee luoda uusi sisältö tai muokata olemassa olevaa sisältöä.

Sen jälkeen voit lisätä videon valitsemalla ”Lisää lohko” -painikkeen ja valitsemalla ”Video” -lohkon. Kun olet valinnut ”Video” -lohkon, voit lisätä videon URL-osoitteen tai upottaa videon suoraan. Voit myös mukauttaa videon asetuksia, kuten leveyttä ja korkeutta, sekä lisätä kuvatekstin tai muita metatietoja.

Kun olet tyytyväinen asetuksiin, voit julkaista tai päivittää sisällön, ja video näkyy sitten sivustolla. Gutenberg editori tekee videon lisäämisestä WordPressiin helppoa ja nopeaa, ja se tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia videon mukauttamiseen.

Videon lisääminen WordPressiin käyttäen perinteistä editoria

Vaikka Gutenberg editori on nykyaikainen ja monipuolinen työkalu, jotkut käyttäjät saattavat edelleen käyttää perinteistä editoria videoiden lisäämiseen WordPressiin. Perinteinen editori toimii hieman eri tavalla kuin Gutenberg editori, mutta se tarjoaa silti mahdollisuuden lisätä videoita sivustolle helposti. Kun haluat lisätä videon perinteisellä editorilla, sinun tulee ensin luoda uusi sisältö tai muokata olemassa olevaa sisältöä.

Sen jälkeen voit valita ”Lisää media” -painikkeen ja valita ”Lisää video” -vaihtoehdon. Tämän jälkeen voit valita haluamasi videon tiedostona tietokoneeltasi tai voit syöttää videon URL-osoitteen suoraan. Kun video on valittu, voit mukauttaa sen asetuksia, kuten leveyttä ja korkeutta, sekä lisätä kuvatekstin tai muita metatietoja.

Videon lisääminen WordPressiin käyttäen lisäosia

Jos haluat vielä enemmän mahdollisuuksia videoiden lisäämiseen WordPressiin, voit harkita erilaisten lisäosien käyttöä. On olemassa monia erilaisia lisäosia, jotka tarjoavat laajennettuja ominaisuuksia videoiden hallintaan ja esittämiseen sivustolla. Esimerkiksi voit käyttää lisäosia, kuten ”Video Gallery” tai ”YouTube Embed” laajentaaksesi videoiden esittämistä sivustolla.

Nämä lisäosat tarjoavat erilaisia mukautusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi erilaisia galleriamalleja tai upotusvaihtoehtoja. Lisäksi jotkut lisäosat voivat tarjota analytiikkaa ja tilastotietoja videoiden suorituksesta sivustolla. Kun valitset lisäosan videoiden hallintaan WordPressissa, varmista että se on yhteensopiva nykyisen WordPress versiosi kanssa ja että se tarjoaa tarvitsemasi ominaisuudet.

Lisäosien avulla voit laajentaa videoiden hallintaa ja esittämistä WordPress sivustolla entisestään.

Videon optimointi ja käyttäjäkokemuksen parantaminen

Videon optimointi

Ensinnäkin, varmista että video on optimoitu nopeaa latautumista varten. Voit tehdä tämän esimerkiksi pakkaamalla videon tiedostokokoa tai käyttämällä CDN-palvelua nopeaan sisällön jakeluun.

Videon näyttäminen sivustolla

Toiseksi, mieti missä ja miten video näytetään sivustolla. Voit esimerkiksi harkita videon upottamista artikkeleiden sisään tai luoda erillisen video gallerian sivustolle. Lisäksi voit mukauttaa videon asetuksia, kuten leveyttä ja korkeutta, sekä lisätä kuvatekstin tai muita metatietoja.

Videon responsiivisuus

Lopuksi, varmista että video on responsiivinen eli se toistuu sujuvasti kaikilla laitteilla. Tämä on erityisen tärkeää nykypäivän mobiilikäyttöön keskittyneessä maailmassa. Kun huolehdit videon optimoinnista ja käyttäjäkokemuksen parantamisesta, voit varmistaa että video toistuu sujuvasti ja näyttää hyvältä kaikilla laitteilla.

Videon jakaminen ja markkinointi WordPress nettisivuilla

Kun olet lisännyt videon WordPress sivustollesi, on tärkeää jakaa sitä aktiivisesti ja markkinoida sitä saadaksesi siitä mahdollisimman paljon hyötyjä. Voit esimerkiksi jakaa videoita sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Voit myös lähettää videoita uutiskirjeissä tai muissa markkinointimateriaaleissa.

Lisäksi voit harkita videoiden optimointia hakukoneille (SEO) parantaaksesi niiden näkyvyyttä verkossa. Voit esimerkiksi optimoida videoiden otsikot, kuvaukset ja avainsanat parantaaksesi niiden hakukonenäkyvyyttä. Voit myös harkita videoiden upottamista blogikirjoituksiin tai luoda erillisiä sivuja videoille parantaaksesi niiden löydettävyyttä.

Kun aktiivisesti ja systemaattisesti jaat ja markkinoit videoita WordPress sivustollasi, voit saada niistä mahdollisimman paljon hyötyjä. Hyvin tehty video voi houkutella uusia kävijöitä sivustolle, parantaa sitoutumista ja konversioita sekä vahvistaa brändi-imagoa. Muista siis jakaa ja markkinoida videoita aktiivisesti saadaksesi niistä mahdollisimman paljon hyötyjä WordPress sivustollasi.

Usein kysyttyä:

Miksi minun pitäisi lisätä videoita WordPress-sivuilleni?

Videoiden lisääminen WordPress-sivuille voi parantaa kävijöiden sitoutumista ja lisätä sivuston houkuttelevuutta. Lisäksi videot voivat auttaa välittämään tietoa ja viestimään tehokkaasti.

Mitä videoformaatteja voin käyttää WordPress-sivuillani?

WordPress tukee useita eri videoformaatteja, kuten MP4, WebM ja OGG. On kuitenkin suositeltavaa käyttää MP4-formaattia, koska se on yleisesti tuettu kaikilla laitteilla ja selaimilla.

Miten voin lisätä videon WordPress-sivuilleni?

Voit lisätä videon WordPress-sivuillesi joko lataamalla sen suoraan mediatiedostoista tai upottamalla sen ulkoisesta lähteestä, kuten YouTubesta tai Vimeosta.

Tarvitsenko erityistä lisäosaa videoiden lisäämiseen WordPress-sivuilleni?

Vaikka voit lisätä videoita WordPressiin ilman lisäosaa, on olemassa useita lisäosia, kuten ”Video Embed & Thumbnail Generator”, jotka voivat tehdä videoiden lisäämisestä helpompaa ja tarjota lisäominaisuuksia, kuten esikatselukuvan luomisen.