fbpx
Bad Pixel logo

Luomme
uutta &
tyylikästä

Kun etsit parempia pikseleitä kuin kilpailijalla

Teknisesti laadukkaat

Kotisivut & verkkokaupat yrityksellesi

Laadukkaasti koodattu ja huolella tehty

Graafinen suunnittelu
& taittotyöt
ammattitaidolla

Huomiota herättävät

Videot someen ja medioihin

Scrollaa alas

Kuinka tehdä helpot kotisivut?

Nykyään lähes jokaisella yrityksellä, yhteisöllä tai yksityishenkilöllä on omat kotisivut. Kotisivut ovat digitaalinen käyntikortti ja ensimmäinen kontaktipiste potentiaalisten asiakkaiden tai kävijöiden kanssa. Siksi on tärkeää, että kotisivut ovat helppokäyttöiset, selkeät ja informatiiviset. Monille saattaa kuitenkin tulla mieleen, että kotisivujen luominen on monimutkaista ja vaatii paljon teknistä osaamista. Mutta ei hätää – tässä artikkelissa kerromme, miten voit tehdä helpot kotisivut ilman suuria ponnisteluja.

  1. 1. Valitse oikea alusta

Kotisivujen luomisen ensimmäinen askel on valita oikea alusta. Onneksi nykyään on olemassa monia helppokäyttöisiä verkkosivueditoreita ja sisällönhallintajärjestelmiä (CMS), jotka mahdollistavat kotisivujen luomisen ilman koodaamisen taitoja. Esimerkiksi WordPress, Wix ja Squarespace ovat suosittuja alustoja, jotka tarjoavat valmiita pohjia ja helppokäyttöisiä työkaluja sivujen luomiseen.

  1. 2. Mieti sisältöä ja rakennetta

Ennen kuin ryhdyt luomaan kotisivujasi, on tärkeää miettiä, millaista sisältöä sivuillesi haluat. Mieti, mitä tietoa kävijät tarvitsevat ja miten voit esitellä yrityksesi tai palvelusi selkeästi ja houkuttelevasti. Sivujen rakenne kannattaa suunnitella etukäteen, jotta navigointi on helppoa ja kävijät löytävät tarvitsemansa tiedot vaivattomasti.

  1. 3. Valitse sopiva ulkoasu

Kotisivujen ulkoasu on tärkeä osa sivujen ilmettä. Valitse ulkoasu, joka tukee brändiäsi ja viestintääsi. Useimmat verkkosivueditorit tarjoavat valmiita teemoja ja pohjia, joista voit valita itsellesi sopivan. Voit myös muokata valmista pohjaa helposti omien tarpeidesi mukaan.

  1. 4. Lisää visuaalisuutta kuvilla ja videoilla

Visuaalisuus on tärkeä osa houkuttelevia kotisivuja. Käytä sivuilla laadukkaita kuvia ja videoita, jotka tukevat sisältöäsi ja auttavat välittämään viestisi. Muista, että kuvat ja videot voivat kertoa enemmän kuin tuhat sanaa, joten panosta visuaaliseen ilmeeseen.

  1. 5. Selkeyttä ja helppoutta

Helpot kotisivut ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä. Vältä liikaa tekstiä ja monimutkaisia rakenteita. Pyri pitämään sivut yksinkertaisina ja keskity olennaiseen. Selkeät valikot ja navigointi auttavat kävijöitä löytämään tarvitsemansa tiedot nopeasti.

  1. 6. Huomioi mobiilikäyttäjät

Yhä useammat käyttäjät selaa internetiä mobiililaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tableteilla. Siksi on tärkeää, että kotisivut toimivat moitteettomasti myös mobiililaitteilla. Varmista, että sivujen ulkoasu skaalautuu ja mukautuu eri näyttökokoille ja että navigointi on helppoa myös pienillä näytöillä.

  1. 7. Testaa ja päivitä

Kotisivujen luominen on jatkuva prosessi. Kun sivut ovat valmiit, on tärkeää testata niitä eri selaimilla ja laitteilla varmistaaksesi niiden toimivuuden. Kuuntele myös käyttäjien palautetta ja ota se huomioon sivujen kehittämisessä. Päivitä sisältöä ja ulkoasua säännöllisesti, jotta sivut pysyvät ajan tasalla ja kiinnostavina kävijöille.

Helpot kotisivut ovat selkeitä, helppokäyttöisiä ja visuaalisesti houkuttelevia. Valitse oikea alusta, mieti sisältöä ja rakennetta huolellisesti, lisää visuaalisuutta kuvilla ja videoilla, huomioi mobiilikäyttäjät ja pidä sivut ajan tasalla. Muista myös testata ja kerätä käyttäjäpalautetta jatkuvasti, jotta voit kehittää sivujasi entistä paremmiksi. Näin luot helposti houkuttelevat ja toimivat kotisivut, jotka jättävät hyvän vaikutelman kävijöihin ja tukevat liiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Jos silti tarvitset apua tai keksit ajallesi parempaakin käyttöä kysy tarjous